Fond pro potřebné žáky

KAŽDÝ BY MĚL MÍT PŘÍLEŽITOST PROŽÍT DOBRODRUŽSTVÍ ŠVP SE SVOJÍ TŘÍDOU

Účel fondu a pravidla jeho fungování

Fond pro potřebné žáky má za cíl nabídnout možnost zúčastnit se finančně náročnějších třídních či školních akcí, které by jinak tyto děti mohly vyčlenit z kolektivu. Každý by měl mít možnost prožít se svojí třídou společné zážitky a být tam, kde se třída významně utváří mimo školní prostředí.

Spolek použije pro tyto účely výhradně peníze z fondu pro potřebné žáky, tj. z darů od rodičů, firem, nebo dalších přátel ZŠ Pod Žvahovem. Členské příspěvky se využívají na ostatní činnost spolku.

Fond se bude podle svých finančních možností snažit naplňovat tento cíl a to specificky podle následujícího klíče:

A: ŠVP pro potřebné žáky

B: Lyžařský zájezd pro potřebné žáky

C: Specifické projekty a potřeby školy, kde škola nemá dostatek vlastních prostředků

Fond pro potřebné administruje garant projektu Martina Havlová. Svoje žádosti můžete zasílat přímo škole prostřednictvím svých třídních učitelů, formulář je k dispozici na webu školy, nebo na e-mail reditel@zspodzvahovem.cz. Nově je možné využít také online formulář spolku, který naleznete zde.

S ohledem na množství žádostí a objem dostupných prostředků může být školou navržená podpora ponížena. Schválené prostředky na ŠVP nebo lyžařský zájezd jsou spolkem zaslané přímo na účet školy a to účelově pro konkrétního žáka a akci. Škola je smluvně zavázaná takový dar spolku použít výlučně k danému účelu a to beze zbytku. V případě, že škola prostředky nevyčerpá, musí je neodkladně vrátit spolku do fondu pro potřebné žáky.

Spolek rodičů a přátel ZŠ Žvahov, z. s. / spolekzszvahov@seznam.cz
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky